BELANGRIJK: Maatregelen in verband met het Coronavirus, lees meer

Verantwoord Opschalen Fysiotherapie

Vanaf 1 mei hebben we al weer iets meer bewegingsvrijheid om u te mogen behandelen. Omdat het corona virus nog steeds heerst, willen wij u vragen de informatie hieronder goed door te lezen.

De coronamaatregelen worden voor ons iets versoepeld. Gelukkig maar want patiënten, voor wie het gebrek aan zorg steeds meer gaat knellen, zullen nu sneller geholpen kunnen worden. De nieuwe afspraken gelden tot 19 mei en zullen daarna hopelijk verder verruimd worden.

Voor alle cliënten geldt nog steeds dat bij behandeling op onze praktijken u absoluut geen verkoudheid- of griepverschijnselen mag hebben. Wij werken hierbij volgens strenge hygiëne – en veiligheidsmaatregelen, afgestemd met VWS en het RIVM.

Voor u en voor onze eigen veiligheid zullen wij u voorafgaand aan een behandeling daarom de volgende vragen stellen:

 • Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur Coronaklachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen via een test of via een vraaggesprek met uw (huis)arts Corona vastgesteld? Of vermoedt u zelf Corona?

Als u Nee kunt zeggen op ALLE bovenstaande vragen

Als u elke vraag met “nee” kunt beantwoorden dan kunnen wij u in onze praktijk behandelen. Met deze kanttekening! Als uw behandeling op afstand (via videobellen) naar onze professionele mening net zo effectief is als een behandeling in de praktijk, dan heeft dat (gezien het mogelijk risico dat we allemaal hebben om het Coronavirus nog op te lopen) op dit moment de voorkeur omdat wij dat veiliger achten, zowel voor u als voor ons.

Als u Ja antwoordt op een van de bovenstaande vragen

Wordt één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord, dan is behandeling op afstand de veiligste optie. Dat betekent dat als een behandeling in de praktijk niet dringend noodzakelijk is een behandeling op afstand de voorkeur heeft (tot de corona maatregelen verder versoepelen).

Wat gebeurt er als u of één van uw huisgenoten Corona symptomen vertoont? Dan zijn er twee opties: behandeling op afstand (videobellen) of uitstel van de behandeling. Als uitstel van de behandeling niet verantwoord is, dan wordt u thuis behandeld en is er sprake van een spoedconsult. Lees hieronder verder hoe dat gaat.

Spoedconsulten

Bij spoedconsulten aan huis zal uw therapeut zich in deze periode veiligheidshalve hullen in een zogenaamde ‘corona-outfit’: en dat betekent: mondkapje voor, bril op en handschoenen aan. Dat is zowel voor u als voor ons even wennen als er een soort marsmannetje voor uw deur staat maar het biedt ons op dit moment een betere bescherming dan als we dit niet doen.

Hygiëne- en veiligheidsmaatregelen

In onze vestiging hangt een overzicht van onze maatregelen en kunt u zien hoe we een zo veilig mogelijke werkomgeving creëren. Wij houden ons strikt aan deze instructies voor u en wij vertrouwen er op dat u hetzelfde doet voor ons.

Hoe doen we dat?

 • Als u binnenkomt schudden wij u niet de hand zoals u gewend bent, maar we heten u uiteraard nog steeds welkom met een glimlach;
 • Voor en na elk consult wassen therapeut en patiënt hun handen met desinfecterende zeep of gel (we beginnen daardoor dus ieder consult ook met schone handen);
 • We maken gebruik van papieren droogdoekjes;
 • Als we al moeten hoesten of niezen dan draaien we ons weg van personen in de buurt en doen dat in de binnenkant van de elleboog;
 • We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Zou u voor ons hetzelfde willen doen? Er staan een desinfecterende gel en droogdoekjes voor u klaar.

 • Wij gebruiken geen hoeslakens meer. Neemt u daarom alstublieft uw eigen handdoeken (een grote en een kleine handdoek) mee voor uw behandeling. Ook willen wij u het volgende vragen:
 • kom alleen naar de praktijk; en daarmee bedoelen we: niet onnodig partners of (kleine) kinderen meenemen, tenzij daar een dringend expliciete reden voor is;
 • houd waar dat kan 1,5 meter afstand van anderen;
 • het aantal wachtplaatsen in onze wachtkamers is beperkt. Als de beschikbare stoelen bezet zijn, vragen we u om even buiten of in uw auto te wachten;
 • bent u te vroeg voor de afspraak? Wacht dan liefst nog even buiten of in uw auto;

Stel uzelf voor elke behandeling de 4 vragen over symptomen/klachten i.v.m. COVID-19. Neem voor de behandeling contact met ons op via 06 538 277 29

Het 1e contact tussen patiënt en therapeut is altijd telefonisch

Samen komen we deze moeilijke periode door.
Wij hebben daar alle vertrouwen in.

Wilt u contact en een afspraak inplannen, belt u dan met 06 538 277 29