Anatomy Trains in Structure & Function is het geesteskind van Tom Myers en zijn gedachtegoed heeft mij sinds ik er kennis mee heb gemaakt niet meer losgelaten. Ik ben mij gaan verdiepen in ATSF en ben zo overtuigd geraakt van de kracht van deze methode dat ik zelf de opleiding ben gaan volgen.

In december 2017 heb ik na 2 jaar studie alle 8 deelcertificaten behaald en ben van plan in 2018 het diploma ‘Structural Integration’ te behalen. ATSF helpt me om snel en accuraat spanningen in houding en beweging op te sporen en deze te behandelen.

De behandeling is gebaseerd op de feitelijk bewezen gedachte dat het ene deel van het menselijk lichaam tijdens bewegen medeverantwoordelijk is voor de mogelijkheid van bewegen in een ander deel van het lichaam. Het lichaam kent zo 11 ketens (Anatomy Trains). Bovendien hebben al deze ketens weer invloed op elkaar. Voor het optimaal en pijnvrij kunnen bewegen is het dan ook gewenst dat alle deze ketens probleemloos functioneren. Om dat te bewerkstellingen krijgt u oefeningen mee en worden disfuncties in de ketens manueel door mij verholpen.